een kind in een kinderzitje?

Voor welke leeftijd is het kinderzitje geschikt?

Ben je van plan een kinderzitje aan te schaffen, maar ben je benieuwd naar de leeftijd waarvoor deze geschikt zijn? Of wil je weten voor welke leeftijd het kinderzitje eigenlijk bedoeld is? Houd er dan rekening mee dat je kunt kiezen uit verschillende soorten kinderzitjes. Men spreekt van adviezen met betrekking tot leeftijden, maar richt zich eigenlijk nog meer op het gewicht van je kindje. Het gewicht bepaalt voor een groot deel in hoeverre het zitje veilig is, aangezien er op de juiste wijze weerstand dient te worden geboden aan de krachten die er vrijkomen tijdens het rijden met de auto.

Kinderzitjes voor de baby

Je kunt allereerst kiezen voor kinderzitjes voor de baby. Wil je weten voor welke leeftijd het kinderzitje geschikt is? Kijk dan goed naar het gewicht dat er wordt aangegeven. Je kunt een autostoeltje uit de groep 0+ kiezen voor baby’s van 0-12 maanden, met een gewicht tot maximaal 13kg. Wordt je kindje wat groter? Dan kun je beter een nieuw kinderzitje aanschaffen. Het kinderzitje uit groep 1 is goed geschikt voor kinderen van 9 maanden tot maximaal 3,5 jaar. Je kindje zal dan een gewicht hebben tussen de 9 en 18kg, iets wat de zitjes goed aankunnen.
Kinderzitjes tot 12 jaar

Wil je weten voor welke leeftijd het kinderzitje uit groep 2 geschikt is? Dat zijn de kinderen tussen de 3,5 en 12 jaar. Je kindje zal dan een gewicht hebben van 15 tot ongeveer 36kg, iets waar het stoeltje voor ontworpen is. Let goed op het gewicht, aangezien dit van groot belang is voor de veiligheid van je kindje in de auto. Kijk goed voor welke leeftijd het kinderzitje geschikt is, om er op die manier voor te zorgen dat jullie zo veilig mogelijk samen op weg kunnen.

Bekijk deze handige online hulp bij kinderzitjes.

2 thoughts on “een kind in een kinderzitje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *