Hoe oud moet je zijn om een hotel te boeken?

By | december 29, 2019
Een hotelkamer boeken wordt tegenwoordig steeds gebruikelijker. Het kan erg handig zijn om ergens te overnachten als je ver van huis bent, of leuk zijn om een paar daagjes weg te gaan. In een hotel hoef je je om weinig druk te maken omdat alles wordt geregeld. Boeken kan bovendien makkelijker dan ooit via het internet. Toch betekent dat niet dat je niet een bepaalde leeftijd moet hebben om een hotelkamer te kunnen boeken. In ons land kunnen kinderen niet zomaar een hotel boeken. Hier lees je hoe oud je moet zijn om een hotel te boeken.

Boeken vanaf achttien

Hotels hebben verschillende leeftijdsgrenzen voor inchecken en boeken. Deze verschillen ook weer per hotel. Meestal moet een van de personen van het gezelschap zestien jaar oud zijn om in te kunnen checken. Voor het boeken, online of niet online, geldt dat je achttien jaar oud moet zijn. Voor sommige hotels ligt deze grens nog ietsje hoger. Bijvoorbeeld als het hotel een casino heeft. Hiervoor moet je dan zelfs eenentwintig zijn. Op de website van een hotel vind je meestal hoe oud je precies moet zijn om in het hotel te kunnen verblijven zonder oudere begeleider. Anders kan hiernaar geïnformeerd worden.

Onder de achttien alleen naar een hotel

Mensen onder de achttien die toch zelf een hotel willen boeken, kunnen dit soms doen met toestemming van ouders bij een reisbureau. Wat blijft is dat je doorgaans zestien moet zijn om in te checken en dat sommige hotel geen gasten toelaten onder een bepaalde leeftijd. Gemakkelijk een hotelletje pakken voor een weekend gaat dus pas vanaf volwassen leeftijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *