Hoe oud moet je zijn om te laser gamen?

By | december 29, 2019
Laser gamen is een leuk en spannend spel waarbij je op elkaar moet schieten met neppe laserpistolen. Het spel kan op steeds meer plekken worden gedaan en is populair voor kinderfeestjes, maar ook andere evenementen zoals bedrijfsuitjes. Laser gamen is een spel dat met en door jong en oud kan worden gedaan, maar er zitten wel ondergrenzen aan de leeftijd. Hier lees je hoe oud je moet zijn om te mogen laser gamen.

Lengte en leeftijd

De minimumleeftijd voor laser gamen verschilt sterk per locatie waar het spel gespeeld kan worden. Er wordt naar verschillende dingen gekeken bij het bepalen hoe oud iemand moet zijn, bijvoorbeeld naar hoe zwaar het nepgeweer is. Sommige plekken hebben een minimumleeftijd, andere een adviesleeftijd. Weer andere plekken hanteren een minimumlengte, omdat deelnemers een laserpak aanmoeten dat moet passen. Op de website van locaties staat doorgaans hoe oud je minimaal moet zijn om er te mogen laser gamen. Laser gamen mag in ieder geval eerder dan het vergelijkbare paintball en is bovendien minder pijnlijk. Paintball spelen mag pas vanaf zestien jaar.

Geschikt voor kinderfeestjes

In ieder geval is duidelijk dat er geen grote gevaren of obstakels bestaan waardoor jongere kinderen niet mogen laser gamen. Vaak gaat het om praktische redenen dat locaties een adviesleeftijd hanteren. Laser gamen is dan ook een leuke activiteit voor tijdens een kinderfeestje. Sport en spel worden gecombineerd en zowel voor jongere als oudere kinderen is laser gamen een leuk dagje uit. Check als ouder van tevoren even hoe oud of lang kinderen moeten zijn bij de locatie die je gaat bezoeken en probeer daarnaast zelf in te schatten of de kinderen in het gezelschap oud genoeg zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *