kan uw kind in een buggy zitten?

By | augustus 8, 2016

Vanaf welke leeftijd kan je kind in een buggy zitten?

Uw kind kan af ongeveer 8 maanden in een buggy zitten, maar dit is per kind verschillend. Een basisregel is eigenlijk vanaf wanneer uw kind zelfstandig kan zitten. Voor sommige kinderen is dit al na 6 maanden of eerder, maar er zijn wel wat dingen waar u over na moet denken.

Langdurig rechtop zitten is voor uw kind van die leeftijd nog niet verstandig. Bij de meeste maxicosi’s wordt het advies gegeven om uw kind niet langer dan 1 a 2 uur in de maxicosi te laten zitten. Dit advies geldt hetzelfde voor buggy’s als het om jonge kinderen gaat. Zoals gezegd de gemiddelde leeftijd is tussen de 6 en 8 maanden dat men overstapt van een wandelwagen naar een buggy.

Andere mogelijkheden dan een buggy

Je hebt ook weer verschillende soorten buggy’s. De vaak wat goedkopere buggy heeft maar 1 stand, waardoor je hem niet volledig ‘plat’ kan doen en waardoor uw kind dus niet kan liggen. Dit heeft dus het nadeel dat uw kind er niet in kan slapen en er niet te lang in kan zitten. Er zijn ook buggy’s die dit wil kunnen en dan zijn ze wat functioneler in te zetten.
Als u twijfelt om uw kind al in een buggy te zetten, dan is het misschien een beter idee om hem eerst nog even in de Maxicosi te laten zitten. Hier hebben ze vaak meer ondersteuning bij hun rug. Er zijn verschillende (wandel)wagens die met een adapter-set te zijn te combineren, zodat u uw Maxicosi op de wagen kan klikken. Het grote voordeel hiervan is dat uw kind vanuit de auto direct met Maxicosi en al op de wagen geplaatst kan worden. Een Maxicosi kan nog een lange tijd gebruikt worden. De meeste Maxicosi’s zijn tot 13 kg, wat gelijk staan aan de leeftijd van 1 jaar of meer. Toch is het advies om uw kind wel zo snel mogelijk niet meer in de Maxicosi te vervoeren als hij te groot wordt.

Tot welke leeftijd in de buggy?

Ook dit is weer afhankelijk van uw kind zelf. De meeste kinderen willen als ze ouder zijn dan 2,5 niet meer in de buggy zitten of in ieder geval niet vast. Zij willen vaak graag zelf lopen, wat natuurlijk een logische ontwikkeling is. Echter in principe kan uw kind tot zijn 4de jaar nog in de buggy zitten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *