Categorie : onder de 16 jaar

Hoe oud moet je zijn om achterop een motor te mogen zitten?

Motoren zijn een zeer handig vervoersmiddel en worden bovendien door veel mensen als leuk en avontuurlijk gezien. Dat er gevaren gepaard gaan met motorrijden weten de meeste mensen wel. Er bestaan allerlei regels voor het rijden op een motor en het dragen van beschermende kleding. Maar hoe zit het met achtertoprijders? Voor ouders die hun kinderen mee willen… Read More »

Hoe oud moet je zijn om een boot te varen?

Varen is voor veel mensen een waardevolle hobby of manier van ontspannen. Je kunt het water op met allerlei verschillende boten, de ene avontuurlijker dan de andere. Veel kinderen en jongere zijn geïnteresseerd in het zelf besturen van een boot, maar hier zijn wettelijke regels aan verbonden voor de minimale leeftijd die je moet hebben om aan het… Read More »

Hoe oud moet je zijn om te mogen karten?

Karten is een populaire activiteit die op veel plekken in Nederland gedaan kan worden. Op een speciale baan race je tegen elkaar in kleine autootjes, de karts. Karten is leuk om te doen met vrienden en familie, tijdens een uitje met ouder en kind of een kinderfeestje bijvoorbeeld. Karts en kartbanen hebben allerlei veiligheidsmaatregelen waardoor het een niet… Read More »

Hoe oud moet je zijn om te laser gamen?

Laser gamen is een leuk en spannend spel waarbij je op elkaar moet schieten met neppe laserpistolen. Het spel kan op steeds meer plekken worden gedaan en is populair voor kinderfeestjes, maar ook andere evenementen zoals bedrijfsuitjes. Laser gamen is een spel dat met en door jong en oud kan worden gedaan, maar er zitten wel ondergrenzen aan… Read More »