om een OV-jaarkaart te gebruiken?

Vanaf welke leeftijd kun je de OV-jaarkaart gebruiken?

Wil je weten vanaf welke leeftijd je de OV-jaarkaart kunt gebruiken? Houdt er dan rekening mee dat de traditionele OV-jaarkaart niet meer bestaat. Tegenwoordig kun je gebruik maken van de OV-chipkaart, waar je vervolgens een product op kunt laden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er een bepaald traject op te laden waar je vervolgens vrij kunt reizen, of een abonnement af te sluiten waarmee je op bepaalde uren gratis of met korting kunt reizen.

OV-jaarkaart voor kinderen tot elf jaar

Indien je gebruik wilt maken van de OV-jaarkaart of een soortgelijk abonnement dien je een persoonlijke OV-chipkaart aan te vragen en daar vervolgens een product op te laden. Kinderen tot en met drie jaar reizen vervolgens helemaal gratis, aangezien de NS geen kosten voor hen in rekening brengt. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar reizen met 40% korting op het moment dat ze alleen reizen en kunnen gebruik maken van een railrunner kaartje op het moment dat ze samen met een volwassene reizen. Op die manier kunnen ze in principe gebruik maken van een OV-jaarkaart en krijgen ze bovendien een mooie korting. Uiteraard heb je ook als volwassene de mogelijkheid om een kortingskaart aan te schaffen en met korting te reizen.

Ouder dan 60 jaar

Iedereen die ouder is dan 60 jaar kan gebruik maken van een vergelijkbare korting, waardoor ook zij op een voordelige manier kunnen reizen. Ook voor hen geldt er 40% korting op de reizen die ze maken. Bovendien kunnen ze gebruik maken van keuzedagen, indien ze kiezen voor de voordeelurenkorting. Wat dat betreft kan in principe iedereen gebruik maken van de OV-jaarkaart, al wordt er nu natuurlijk gewerkt met de OV-chipkaart. Bij de NS zorgt men er in ieder geval voor dat kinderen en ouderen een aantrekkelijke korting krijgen op de ritprijs.

 

 

 

 

One thought on “om een OV-jaarkaart te gebruiken?

  1. katy

    studentenkaart van coloma plus waar mee kun je korting krijgen enzo voort en waar voor dient die eigenlijk

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *