om te mogen bungeejumpen

By | augustus 8, 2016

Vanaf welke leeftijd mag je bungeejumpen?

Een van de meest uitdagende dingen om te doen: Bungeejumpen. Maar vanaf welke leeftijd mag je dit eigenlijk doen? Je moet er volwassen voor zijn, dus vanaf 18 jaar mag je bungeejumpen.

Over het algemeen zitten er nog wel wat meer eisen aan bungeejumpen, voordat je dit mag doen. Zoals gezegd moet je 18 jaar oud zijn of als je onder de 18 bent moet je schriftelijke toestemming hebben van een ouder of voogd. Daarnaast moet je minimaal 45 kilogram wegen. Je mag niet zwaarder zijn dan 200 kilogram. De lengte maakt niet uit, voordat je springt houdt men hier rekening mee. Je mag zelf beslissen welke kleding je draagt tijdens het springen, maar het is aan te raden om makkelijk zittende kleding aan te trekken die niet te wijd zit.

Als je minder dan 45 kilogram weegt mag je wel een duosprong maken bij de meeste bungeejumplokaties.

Van bungeejumpen krijg je een enorm kick. Eigenlijk voor iedereen een must om ooit een keer in je leven gedaan te hebben. Bungeejumpen is nog steeds populair onder jongeren, logisch lijkt mij. Je kan het op de meest vreemde plekken in de wereld doen. Ook in Nederland natuurlijk. Een van de bekenste plekken in Nederland is de pier in Scheveningen. Je springt 60 meter boven de Noordzee naar beneden. Jaarlijks springen duizenden mensen van de Pier in Scheveningen. Overigens is Scheveningen momenteel de enige vaste plek waar je kan bungeejumpen in Nederland. Er zijn soms wel andere lokaties te vinden, maar die zijn dan tijdelijk.
Wil je zelf een keer bungeejumpen?

Je hebt de mogelijkheid om van te voren een cadeaubon te kopen voor de pier in Scheveningen. Dat scheelt je tijd als je daar een kaartje wilt kopen en het is natuurlijk een mega cool cadeau voor iemand zijn verjaardag.

openingstijden van de Bungeejumpen Scheveningen:

April/mei: zat en zon 12.00 – 20.00 uur 
Juni: zat en zon 12.00 – 22.00 uur 
Juli/aug: Ma t/m Zon 12.00 – 22.00 uur
Sept/okt: zat en zon 12.00 – 20.00 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *