Categorie : vervoer

Hoe oud moet je zijn om achterop een motor te mogen zitten?

Motoren zijn een zeer handig vervoersmiddel en worden bovendien door veel mensen als leuk en avontuurlijk gezien. Dat er gevaren gepaard gaan met motorrijden weten de meeste mensen wel. Er bestaan allerlei regels voor het rijden op een motor en het dragen van beschermende kleding. Maar hoe zit het met achtertoprijders? Voor ouders die hun kinderen mee willen… Read More »

Hoe oud moet je zijn om een boot te varen?

Varen is voor veel mensen een waardevolle hobby of manier van ontspannen. Je kunt het water op met allerlei verschillende boten, de ene avontuurlijker dan de andere. Veel kinderen en jongere zijn geïnteresseerd in het zelf besturen van een boot, maar hier zijn wettelijke regels aan verbonden voor de minimale leeftijd die je moet hebben om aan het… Read More »

om een OV-jaarkaart te gebruiken?

Vanaf welke leeftijd kun je de OV-jaarkaart gebruiken? Wil je weten vanaf welke leeftijd je de OV-jaarkaart kunt gebruiken? Houdt er dan rekening mee dat de traditionele OV-jaarkaart niet meer bestaat. Tegenwoordig kun je gebruik maken van de OV-chipkaart, waar je vervolgens een product op kunt laden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er een bepaald traject… Read More »